Δημοσιευμένο από την Kadokawa Shoten στο περιοδικό της "Ciel Tres Tres" το 2013, το one shot manga των 35 σελίδων, "Concierge no Koibito", φέρει την υπογραφή της Takagi Ryo, μιας εκ των δημοφιλέστερων mangaka, κυρίως εξαιτίας της επίσης δικιάς της σειράς, "Kirepapa", η οποία έχει μεταφερθεί και με την μορφή 2 OVAs στην μικρή οθόνη. Μπορεί να μην έχω διαβάσει το manga και να μην το έχω παρουσιάσει, ωστόσο, για όποιο ενδιαφέρεται, υπάρχει σχετική ανάρτηση η οποία και αφορά τα δημοφιλή αυτά OVAs, που αν και διαφέρουν πολύ από το manga, απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω ρίχνοντας μια σύντομη ματιά, αξίζει να τα δει κάποιος fan του είδους.

Ο Hinata στα 19 χρόνια της ζωή του, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την παραμικρή ερωτική εμπειρία. Όχι απλά δεν έχει κάνει sex, αλλά δεν έχει καν φιλήσει κάποιο κορίτσι. Συνειδητοποιώντας πως ο καλύτερός του φίλος, Yuuma, έχει κάποια που του αρέσει αλλά δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει μαζί του γύρω από το θέμα, και πιστεύοντας πως αυτό οφείλεται στην απειρία του, αποφασίζει να αλλάξει τα πράγματα, ξεκινώντας με το να βγει ραντεβού με μια συμφοιτήτριά του. Βέβαια, ο Hinata, καταλήγει να ζητήσει συμβουλές από του Yuuma, καθώς δεν έχει ιδέα τι ή πως πρέπει να το κάνει, με την παράκλησή του αυτή να οδηγεί σε μια ακόμα πιο περίπλοκη κατάσταση και σε αποτελέσματα που ούτε καν είχε ποτέ του φανταστεί.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσω στην δημιουργό, είναι το πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η τεχνική του art της με το πέρασμα των χρόνων. Μια ματιά να ρίξετε στο "Kirepapa", είναι αρκετή για να καταλάβετε τι θέλω να πω, αφού η τότε τεχνική της είναι κατά πολύ κατώτερη του σήμερα. Αν μη τι άλλο, είναι ευχάριστο να βλέπεις πως ένας καλλιτέχνης εξελίσσεται και γίνεται καλύτερος, ειδικά σε ένα είδος όπως είναι τα manga που συνεχώς αλλάζουν, βελτιώνονται και γίνονται πιο φρέσκα και σύγχρονα. Είναι εμφανές, λοιπόν, πως η Ryo έχει κάνει σκληρή προσπάθεια και πως έχει ακολουθήσει το σύγχρονο ρεύμα, αφήνοντας πίσω της την σχολή στην οποία εκπαιδεύτηκε, αλλά κι έκανε τα πρώτα της βήματα, προσφέροντάς μας οπτικά κι αισθητικά ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα καλοδουλεμένο.

Περνώντας στην ιστορία, θα λέγαμε πως ασχολείται με ένα θέμα αρκετά συνηθισμένο στον κόσμο των manga, αυτό της αναζήτησης της σεξουαλικής μας ταυτότητας, εστιασμένο σε ένα άτομο που έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και αρκετές ανασφάλειες. Μια κατάσταση ιδιαίτερα ανθρώπινη και καθημερινή που στην προκειμένη, δεδομένου ότι έχει ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, συνδυάζεται με την σχέση ανάμεσα σε φίλους και το τι μπορεί αυτή να κρύβει, μέχρι την στιγμή τουλάχιστον που θα της δοθεί η ευκαιρία να καλλιεργηθεί με έναν τρόπο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ευχάριστο ανάγνωσμα, τόσο όσον αφορά το κείμενο αλλά και την οπτικοποίησή του στο χαρτί, με μια προσέγγιση αρκετά τρυφερή, αν και αυτό που μάλλον το κάνει να ξεχωρίζει είναι η καλή αίσθηση του χιούμορ του που ωστόσο, δεν το διακωμωδεί, όχι τουλάχιστον με τρόπο αρνητικό και δυσάρεστο.