Δημιουργία της Junko, τόσο στο σενάριο όσο και στο σχέδιο, το "Kimi Note" είναι ένα manga που αρχικά δημοσιεύτηκε ανά κεφάλαιο στο περιοδικό "Gush" το 2010, με την Kaiohsha η οποία εκδίδει το συγκεκριμένο περιοδικό, να προχωράει μέσα στην ίδια χρονιά στην έκδοση ενός ολοκληρωμένου τόμου. Το manga αποτελείται από 4 διαφορετικές ιστορίες και στο σύνολό του είναι 186 σελίδες. Τα κεφάλαια 1-4 αφορούν την ιστορία με επιμέρους τίτλο "Your Note", από τον οποίο πήρε εν μέρη το όνομά του και το τεύχος, το κεφάλαιο 5 με τίτλο "Replay", το κεφάλαιο 6 με τίτλο "Whisper of King" και το κεφάλαιο 7, που είναι και το τελευταίο, με τίτλο "Go Home".

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Kimi Note (κεφάλαια 1-4): Για κάποιον λόγο που δεν μπορεί να προσδιορίσει, ο Miyasaka είναι εντελώς εναρμονισμένος με την μυρωδιά του φίλου και συμμαθητή του, Sawatari, η οποία τον εξιτάρει και σταδιακά τον οδηγεί στο να συνειδητοποιήσει πως αισθάνεται για εκείνον κάτι περισσότερο, ειδικά όταν θα χρησιμοποιήσει το ίδιο άρωμα με εκείνον χωρίς ωστόσο τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι δυο τους, θα γίνουν ζευγάρι τελικά, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις ανασφάλειές τους, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα μιας εφηβικής σχέσης. 
Replay (κεφάλαιο 5): Ο Nishigaki κατά τη διάρκεια του γάμου της αδερφής του, θα συναντηθεί με τον Yaguchi, τον πρώτο του έρωτα, όταν και οι δυο τους ήταν ακόμα μαθητές και ο οποίος έληξε άδοξα δεδομένου ότι ο πρώτος έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό, πληγωμένος που ο δεύτερος δεν προσπάθησε να τον εμποδίσει. Και όμως, εκεί που υπάρχει αγάπη, μπορεί να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία. 
Whisper of King(κεφάλαιο 6): Ο Kugayama είναι αθλητής του στίβου και μάλιστα, ένας από εκείνους με τις καλύτερες προδιαγραφές. Ο Ashiya, μεγαλύτερος σε ηλικία μαθητής του σχολείου του και συναθλητής του ο οποίος τον έχει υπό την επίβλεψή του, είναι ο σεξουαλικός του σύντροφος, χωρίς ωστόσο οι δυο τους να μπλέκονται σε μια συναισθηματική σχέση. Όχι μέχρι τη στιγμή που ο πρώτος συνειδητοποιεί ότι κάτι έχει αλλάξει και που όταν το μικρόβιο της ζήλιας τρυπώνει μέσα του, τον οδηγεί στο να εκφράσει αυτά που νιώθει και παράλληλα, τους δυο τους, σε μια νέα αρχή της σχέσης τους.
Go Home (κεφάλαιο 7): Ο Nakano φιλοξενεί στο σπίτι του τον Katsuragi, μια συγκατοίκιση που μόνο εύκολη δεν είναι για εκείνον, όχι από την στιγμή που τρέφει συναισθήματα για τον δεύτερο τα οποία και δεν μπορεί να εκφράσει ανοιχτά, την ίδια ώρα που η φαντασία του καλπάζει. Ένα τυχαίο περιστατικό, θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα αναγκάσει τον Nakano να εξομολογηθεί στον Katsuragi τα συναισθήματά του, αλλά και να του ζητήσει να μετακομίσει, ενώ θα κάνει τον δεύτερο να αναλογιστεί την κατάσταση μεταξύ τους, καθώς και τα συναισθήματά του.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Συγκριτικά με άλλα manga της Junko, το συγκεκριμένο, έχει ένα μικρό μειονέκτημα. Αφορά πολλαπλές ιστορίες και όχι μόνο μία, με αποτέλεσμα ο χρόνος, οι εξελίξεις και η δράση, να μοιράζονται σε πολλά στρατόπεδα και έτσι, να μην αισθανόμαστε απόλυτα χορτασμένοι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ευχαριστήθηκα την κάθε ιστορία χωριστά, αλλά θα ήταν ψέμα να πω πως δεν θα ήθελα να δω την κάθε ιστορία να εξελίσσεται χωριστά, σε διαφορετικό manga η κάθε μία, αφού θεωρώ πως υπήρχαν δυνατότητες και προοπτικές για κάτι τέτοιο.
- Οι δύο πρώτες ιστορίες, είναι οι αγαπημένες μου ανάμεσα στις 4, καθώς πιστεύω πως έχουν μεγαλύτερο συναισθηματικό βάθος ή έστω, ότι έχει καλλιεργηθεί καλύτερα το συναίσθημα. Είναι πιο φορτισμένες και συνάμα τρυφερές και κατά συνέπεια, αυτό που εισπράττουμε ως αναγνώστες, είναι αρκετά πιο δυνατό, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις άλλες δύο που ναι μεν διαβάζονται ευχάριστα και τις απολαμβάνουμε, αλλά θα μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω. Όσον αφορά την δεύτερη ιστορία, μου άρεσε η αίσθηση του ότι μια αγάπη δεν τελειώνει με έναν χωρισμό και πως αν υπάρχει ακόμα η φλόγα, μπορεί να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, όπως επίσης μου άρεσε και το νόημα της τρίτης ιστορίας που φανερώνει ξεκάθαρα πως το sex είναι απλά μια πράξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο.
- Ευχάριστα τα νέα στο σεξουαλικό σκέλος, για εκείνους τουλάχιστον που δίνουν αρκετά μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι αυτό, στην συγκεκριμένη κατηγορία manga, αφού για τα δεδομένα της Junko είναι αρκετά πιο σέξι και προκλητικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως γίνονται χυδαία. Απλά έχει μια κάποια παραστατικότητα παραπάνω, απ' ότι μας έχει συνηθίσει, αλλά για να μην ξεγελιέστε, δεν έγινε ξαφνικά η δουλειά της αντίστοιχη της Ayano. Δεν θα μπορούσε άλλωστε!
- Οι τρεις από τις τέσσερις αυτές ιστορίες, εστιάζουν αρκετά στο θέμα της διαφοράς ηλικίας. Οι δύο πρωταγωνιστές, έχουν κάποια χρονάκια να τους χωρίζουν, που κυμαίνονται ανάλογα με το κάθε story και περιέργως, ο seme της υπόθεσης, είναι κάθε φορά ο μικρότερος σε ηλικία. Αυτό είναι ένα πολύ έξυπνο τρικ από μεριάς της συγγραφέως, κάτι που έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλα της έργα, όπως π.χ. το "Star-like Words", θέλοντας πιθανότατα να καταστήσει ξεκάθαρο πως η ηλικία, όχι μόνο δεν καθορίζει την σεξουαλική ταυτότητα και δράση, αλλά ούτε ότι οδηγεί αυτόματα τον θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο, στον ρόλο του υποτακτικού σε μια ομοφυλοφιλική σχέση. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, θίγεται το θέμα ωριμότητας, απαιτήσεων, αλλά και προσδοκιών από τον εκάστοτε σύντροφο και τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει ή σωστή ή μη διαχείρισή τους.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Ένα manga αποτελούμενο από 4 διαφορετικές ιστορίες, μερικές εκ των οποίων, έχουν κάποια κοινά στοιχεία να της συνδέουν, δοσμένα με την τρυφερότητα και τον συναισθηματισμό που μας έχει συνηθίσει η δημιουργός του, μέσα από ένα πρίσμα καθαρότητας προθέσεων και ειλικρίνειας, τοποθετημένα σε μια ρεαλιστική βάση που αγαπάμε και εκτιμάμε. Εκπροσωπώντας το είδος του slice of life, η Junko ξέρει πολύ καλά τι θέλει να πει, αλλά και ποια μηνύματα θέλει να περάσει μέσα από τις ιστορίες που αφηγείται, χωρίς να παραλείπει την σεξουαλική ένταση, αλλά και την δυνατή έλξη που φέρνει κοντά τους χαρακτήρες της, κάθε φορά, καταφέροντας ωστόσο, ακόμα και μέσα από ένα συνηθισμένο και ίσως χρησιμοποιημένο κείμενο, ακόμα και την ίδια την ιδέα της, να μας δώσει κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό που θα μας αγγίξει.