Ναι... το ξέρω, ο αγγλικός τίτλος είναι πανηλίθιος -παρά που σχετίζεται όσο πιο άμεσα γίνεται με την υπόθεση του συγκεκριμένου ova- κατά συνέπεια, δεν μπορώ να συγκρατηθώ και να μην το πω. Όπως επίσης, δεν μπορώ να συγκρατηθώ και να μην δηλώσω απερίφραστα πως, όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται αρχικά το θέμα, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύ όμορφη και γεμάτη συναισθήματα ιστορία που δεν μπορεί να μην σε αγγίξει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ OVA:
Το εν λόγω original video animation -για να σας δώσω και την πλήρη ορολογία του ova-, κυκλοφόρησε με τον τίτλο, "Boku wa Imōto ni Koi o Suru: Secret Sweethearts – Kono Koi wa Himitsu", βασισμένο στο ομώνυμο manga της Kotomi Aoki, ενώ στα αγγλικά μεταφράστηκε ως, "I'm in Love with my Little Sister: Secret Sweethearts – This Love is a Secret". Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Mayumi Nishimoto για λογαριασμό των Studio Shogakukan, Vega Entertainment και Zoom Enterprise, οι οποίες και συνεργάστηκαν προκειμένου το project των 50' να κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου 2005 σε μορφή dvd. Το τραγούδι "Ai ga Hoshii", γνωστό στα αγγλικά και "Desired Love" της διάσημης Κορεάτισσας τραγουδίστριας Shion, χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες τις ταινίας και πιο συγκεκριμένα, για να "ντύσει" τους τίτλους τέλους.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Yori και η Iku είναι δύο αδέρφια τα οποία και ζουν μαζί με τους γονείς τους, ενώ από τα πρώτα τους παιδικά κι όλας χρόνια, είχαν μια πολύ στενή σχέση. Ο Yori μάλιστα, δεν δίσταζε ως παιδί να δηλώνει πως όταν μεγάλωνε, θα παντρευόταν την Iku, κάτι που οι γονείς του απέδιδαν στην παιδική του φαντασία. Όμως ο ίδιος, από τότε κι όλας, ήξερε πολύ καλά πως τα συναισθήματα που ένιωθε για την Iku, ήταν κάτι περισσότερο από αδελφικά. Μεγαλώνοντας, τα συναισθήματα αυτά συνέχισαν να μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, με τους δυο τους να έχουν φτάσει στην εφηβεία και με τον Yori να καταπιέζει την επιθυμία του να κάνει δικιά του τη Iku, νιώθοντας ντροπή για τα αρρωστημένα συναισθήματά του απέναντί της. Για να δημιουργήσει άμυνες,
απομακρύνεται από κοντά της με την συμπεριφορά του να αλλάζει συνεχώς ενώ η Iku, αισθάνεται θλιμμένη, μπερδεμένη και απογοητευμένη που δεν μπορεί να εξηγήσει που οφείλεται αυτή η αλλαγή. Μέχρι που ο Yori δεν αντέχει να συνεχίζει να προσποιείται και τις φανερώνει τα συναισθήματά του, σοκάροντάς την με την ευθύτητά του. Εκείνη, μπερδεμένη και συγχυσμένη, δεν ξέρει αρχικά πως να αντιδράσει. Όταν μαθαίνει πως Yori θα φύγει σε μια άλλη πόλη για να σπουδάσει σε ένα καλύτερο σχολείο, σε μια προσπάθεια να μείνει μακριά της για το δικό της καλό, καλείται να ξεκαθαρίσει πως νιώθει και τότε συνειδητοποιεί πως το γεγονός πως δεν μπορεί να ζήσει μακριά του, χωρίς την συνεχή παρουσία του στη ζωή της, σημαίνει πολύ περισσότερα απ' όσα νόμιζε.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ OVA:
- Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς θα έχετε πετάξει καντήλες μέχρι στιγμής, απλά και μόνο διαβάζοντας την περίληψη. Προσωπικά, δεν ενοχλήθηκα από το θέμα της ταινίας, αφού το γνώριζα εξ' αρχής και πέραν αυτού, όσο λάθος και αν είναι, πιστεύω ακράδαντα πως δεν μπορείς να κατευθύνεις τα συναισθήματά σου, δεν μπορείς να τα υποτάξεις, ακόμα κι αν ξεπερνάνε τα όρια.
- Δεδομένου ότι η ταινία μετράει περισσότερα από 8 χρόνια, το σχέδιο, δεν είναι και το πλέον εντυπωσιακό. Αν και ακολουθεί τα ίδια πρότυπα με εκείνα του manga, χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά των ηρώων.
- Αν και το θέμα είναι κάπως... προκλητικό, η προσέγγιση πάνω σε αυτό, κάθε άλλο παρά προκλητική
είναι. Σκοπός άλλωστε της ιστορίας, δεν είναι να επικεντρωθεί στην σεξουαλική ένταση ή στην σωματική έλξη, αλλά να παρουσιάσει, ακόμα και το ίδιο το sex, ως την απόλυτη εκδήλωση αγάπης και τρυφερότητας, ανάμεσα σε δύο άτομα που μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα. Άλλωστε, ακόμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ξέρουν πως αυτό που τους συμβαίνει είναι λάθος και αυτό, είναι ένα extra ελαφρυντικό.
- Το μοναδικό μειονέκτημα για μένα, είναι πως κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε είτε να γυριστούν περισσότερα ova, είτε να προβούν στην παραγωγή μιας ολοκληρωμένης σειράς, έστω και με λίγα επεισόδια. Έχω την αίσθηση πως τα γεγονότα τρέχουν λίγο πιο γρήγορα απ' όσο χρειάζεται και πως ίσως να παραλείπονται κάποια πράγματα τα οποία να μην είναι ξεκάθαρα σε όλους ή τουλάχιστον, όχι αρκετά σαφή.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ MANGA & ΤΟ OVA:
Αν και σύντομα, θα σας παρουσιάσω και το manga οπότε θα μπορέσετε ίσως να εντοπίσετε πιο εύκολα ή ίσως, ακόμα περισσότερες διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο, οφείλω να αναφέρω ορισμένες οι οποίες είναι αρκετά σημαντικές και φυσικά, αναμενόμενες δεδομένου ότι έπρεπε 3 τεύχη να χωρέσουν σε ένα επεισόδιο, μικρότερο της μιας ώρας:
- Τα γεγονότα στο manga, παρουσιάζονται με διαφορετική χρονική σειρά, ή για να είμαι πιο ακριβής, το manga ως πρωτογενές υλικό, χρησιμοποιεί έντονα την μέθοδο της αμφίδρομης αφήγησης, πράγμα που ίσως και να μπερδέψει ορισμένους.
- Το φινάλε του ova, είναι διαφορετικό από του manga, αλλά κι αυτό είναι κάτι που μάλλον το μαντέψατε και μόνοι σας δεδομένου ότι το δεύτερο αποτελείται από 12 τεύχη. Αν και στον πυρήνα του αποτελέσματος παραμένουν ίδια, κατά μία έννοια τουλάχιστον, το ότι η ιστορία δεν προχωράει παραπέρα, δεν μας επιτρέπει να δούμε τις εκπλήξεις που επιφυλάσσονται στους ήρωες, στην πορεία της ζωής τους.
- Η συμμετοχή του καλύτερου φίλου του Yori, Haruka Yano, όπως και της πρώην καλύτερης φίλης Iku, Tomoka Kusunoki, με την οποία μάλιστα ο Yori είχε εφήμερη σχέση στην προσπάθεια να μείνει μακριά από την Iku, δεν είναι τόσο μεγάλη, ισχυρή κι έντονη όπως στο manga, ενώ δεν διαφαίνονται οι κατά τ' άλλα ξεκάθαρες προθέσεις τους.
της
- Ο Yori παρουσιάζεται περισσότερο κόπανος, αν κι εξαιρετικά ευφυής, στο manga απ' ότι στο ova.
- Στο manga, τα δύο αδέρφια, είναι δίδυμα, έστω κι αν δεν μοιάζουν εξωτερικά. Στο ova, η Iku αναφέρεται ως μικρή αδερφή του Yori, αλλά δεν έχουμε καμία διεκρίνιση σχετικά με το αν είναι δίδυμα ή όχι, ούτε καν υπονοείται κάτι τέτοιο.


Μέσες άκρες, το συγκεκριμένο ova είναι αρκετά καλό δεδομένων των συνθηκών, αν και ειλικρινά, θα ήθελα να δω μεγαλύτερο μέρος της original ιστορίας να μεταφέρεται στην οθόνη. Αν και λίγο βιαστικό ως προς την εξέλιξη των γεγονότων, δεν παύει να είναι αισθησιακό και τρυφερό συνάμα, μεταφέροντάς μας συναισθήματα τρυφερότητας και κατανόησης, και σε καμία περίπτωση συναισθήματα αποστροφής ή απέχθειας, με απλό και άμεσο τρόπο, χωρίς να σοκάρει, παρά την θεματολογία του και κυρίως, χωρίς να μας προκαλεί.