Η γερμανίδα ηθοποιός Susanne Lothar, μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιά της, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 25 Ιουλίου στα 51 της χρόνια, τρεις μέρες μετά την επέτειο θανάτου του συζύγου της, Ulrich Muhe, πρωταγωνιστή της ταινίας "Οι Ζωές Tων Άλλων". Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειά της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου της. 
Η Lothar και ο σύζυγός της, αποτελούσαν το κινηματογραφικό ζευγάρι της πρωτότυπης ταινίας "Παράξενα Παιχνίδια", του Michael Haneke. Έκτοτε η ηθοποιός συνεργάστηκε ξανά με τον διάσημο σκηνοθέτη στη "Δασκάλα Tου Πιάνου" και την "Λευκή Κορδέλα". Πρωταγωνίστησε επίσης σε αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες, όπως το "Αμήν", τα "Σφραγισμένα Χείλη" και το "Import/Export", ενώ μετράει 3 υποψηφιότητες και ένα βραβείο στα Γερμανικα Βραβεία Κινηματογράφου. 
Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ασχολήθηκε παράλληλα με το θέατρο, ενώ τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση πραγματοποίησε στην "Anna Karenina" του Joe Wright, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Τις τελευταίες μέρες της ζωή της, συμμετείχε στα γυρίσματα της δραματικής ταινίας "Inner Amok", του Αυστριακού σκηνοθέτη Peter Brunner, στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

(Πηγή πληροφοριών: cine.gr)