Εδώ ο κόσμος καίγεται... αλλά όταν όλα τα κανάλια ασχολούνται εκτενώς με την αποφυλάκιση της Paris Hilton, γιατί να μην κάνω κι εγώ μια αναφορά στα Mad Video Music Awards που ίσως να έχουν για κάποιους μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

Το μόνο αξιόλογο βέβαια σ’ αυτά τα βραβεία είναι ότι πρόκειται για έναν χαριτωμένο θεσμό, απλά και μόνο για να περνάει η ώρα και να γεμίζουν μερικοί-μερικοί με βραβεία τα ράφια τους. Πάντως, εν αντιθέσει με τα μουσικά βραβεία Αρίων, δεν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Σε τέτοιου είδους βραβεύσεις βέβαια, ο κόσμος φαίνεται ότι μπερδεύει το νόημά τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με βραβεία για video clips, αλλά το κοινό το οποίο κι είναι υπεύθυνο με την ψήφο του για το που θα πάνε, αποφασίζει προφανώς βάση συμπάθειας κι όχι βάση οπτικής ποιότητας ή πρωτοτυπίας. Όχι ότι η επιτροπή που καθορίζει τις υποψηφιότητες ξέρει τι της γίνεται...

Ας ξεκινήσω όμως με τα βραβεία:
Καλύτερο Video Clip Σύγχρονο Λαϊκό: Έφερε τύχη ο γάμος στην Πέγκυ Ζήνα και με το “Ένα” αναδείχτηκε νικήτρια στην εν λόγω κατηγορία. Από τα υπόλοιπα υποψήφια βέβαια, αν και τον αντιπαθώ απίστευτα και παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε με το video clip του και παρά που δεν είναι λαϊκό αυτό το πράγμα, προτιμώ το “Επηρεάστηκα” του Νίνο.
Καλύτερο Video Clip Pop: Νικητής ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με το “Όλα ή Τίποτα”. Ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω πάρα πολύ, αλλά θεωρώ ότι ήταν καλύτερη επιλογή η Τάμτα με το “Δεν Τελειώνει Έτσι η Αγάπη” ή ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης με το “Θέλω Να Μάθω”.

Καλύτερο Video Clip Έντεχνο: Δεν θα διαφωνήσω με το αποτέλεσμα, αλλά ισάξια με τη Γλυκερία και το “Κρυφτό” (λίγο κοινότυπο, αλλά καλό), μου άρεσε κι ο Γιάννης Κότσιρας με το “Σ’ αγαπάω”, έξυπνο και χιουμοριστικό, με καλή διάθεση και κέφι ήταν απ’ τα πιο επιτυχημένα της χρονιάς.

Καλύτερο Video Clip Rock: Μάλλον έχουν μπερδευτεί οι μουσικές έννοιες και γι’ αυτό το βραβείο το κέρδισαν οι C-Real με το “Επικίνδυνα Σε Θέλω”. Δεν λέω... Εκπληκτικό κομμάτι, αλλά μάλλον pop θα το χαρακτήριζα. Πιο ταιριαστό βάση κατηγορίας θα ήταν να το πάρουν οι Onirama με το “Μια Μέρα Θα ‘ρθείς” που είναι κι ωραίο κομματάκι. Όχι βέβαια ότι με χάλασε εκεί που πήγε!

Καλύτερο Video Clip Hip-Hop: Ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να το πάρουν οι Goin’ Through οι οποίοι ακολουθούν την κλασσική γραμμή της hip-hop, συνδυασμένη με την πρωτοτυπία, αλλά από το “Σχολείο 2006” με τη συμμετοχή των Πασχάλη, TMS, Ταραξία και Θηρίο θα προτιμούσα υποψήφιο να είναι το “Ελλάδα Συγνώμη”.

Καλύτερο Video Clip Dance: Νικητής; Ο συνήθης ύποπτος Σάκης Ρουβάς με το “Όλα Γύρω Σου Γυρίζουν”, νομίζω ότι δικαιωματικά κατέκτησε το βραβείο.

Καλύτερο Video Clip Άνδρας Καλλιτέχνης: Λίγο αδιάφορες οι υποψηφιότητες κι αναμενόμενος ο νικητής. Για μια ακόμα φορά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με το “Όλα Ή Τίποτα”.

Καλύτερο Video Clip Γυναίκα Καλλιτέχνης: Για μια ακόμα χρονιά η Έλενα Παπαρίζου με το “Gigolo”. Καλό, αλλά να ξαναπώ ότι μου άρεσε πολύ της Tamta το “Δεν Τελειώνει Έτσι η Αγάπη”.
Καλύτερο Video Clip Συγκρότημα: Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης... Νικητές για μια ακόμα φορά οι C-Real με το απόλυτο hit της χρονιάς “Επικίνδυνα Σε Θέλω”. Με πραγματικά καλές σκηνές από το Straight Story, του οποίου αποτέλεσε και soundtrack, και μια διάθεση από εμφάνιση σε μπουάτ, κάνει όντως εντύπωση.

Καλύτερο Video Clip Ντουέτο: Σαν τραγούδι, δεν το συζητάω... το καλύτερο ήταν το “Τι Μπήκε Ανάμεσά Μας” του Γιάννη Πλούταρχου και της Κωνσταντίνας, αλλά μιας κι έχουμε να κάνουμε με video clips, νομίζω ότι δικαιωματικά το πήρε η πολύ έξυπνη και χιουμοριστική έμπνευση του “Αμανέ” των Δέσποινα Βανδή και Γιώργου Μαζωνάκη (άσχετα αν το τραγούδι είναι εντελώς κιτς).

Καλύτερο Video Clip Πρωτοεμφανιζόμενος: Ε... Με τόσο μάρκετινγκ από τον Ηλία Ψινάκη, να μην έπαιρνε ένα βραβείο κι ο Κώστας Μαρτάκης; Έτσι κι έγινε με το “Ναι”.
Καλύτερο Video Clip της Χρονιάς: Επιμένω... Στο “Επικίνδυνα Σε Θέλω” θα το έδινα και πάλι κι ας γίνομαι πληκτική, αλλά τελικά νικητής αναδείχτηκε και πάλι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με το “Όλα Ή Τίποτα”.
Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Video Clip: Δεν με απασχολεί το θέμα, απλά για την ιστορία, το βραβείο κέρδισε ο μετρ του είδους, Κώστας Καπετανίδης για τα “Κάλαντα”.

Καλλιτέχνης της Χρονιάς-Περισσότερες Μεταδόσεις Video Clip: Όποιος βλέπει Mad μπορεί να φανταστεί ποιος το πήρε! Ναι, ναι... Κατάντησε κουραστικό, αλλά το ξαναπήρε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για το “Όλα Ή Τίποτα”.

Καλύτερος Στίχος Ατάκα: Η κάθε μία είχε τη χάρη της! Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπήρχε λόγος αμφιταλάντευσης. Αλλά νομίζω ότι το πήρε αυτός με το βαθύτερο κι ουσιαστικό νόημα. “Κύριε Υπουργέ Γαμώ Τα Υπουργεία Σας” από το “Καλημέρα Ελλάδα” των Goin’ Through.

Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip:
Τί να πω; Είναι τώρα αυτή σοβαρή κατηγορία; Το ξεχέσαμε τελείως... Τελοσπάντων! Και πάλι η Έλενα Παπαρίζου, αλλά αυτή τη φορά με το “Αν Είχες Έρθει Πιο Νωρίς”.

Τέλος...
Πιο Sexy Καλλιτέχνης σε Video Clip: Ή πιο ξεκώλι σε video clip θα μπορούσαμε να πούμε. Εκτός απ’ τον Μαρτάκη, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν γυναίκες (γιατί άραγε;). And the winner is… αυτή που έβγαλε τα πάντα στη φόρα! Ε, όπως και να το κάνουμε λίγο βυζί ή κωλομέρι δεν φτάνει. Έτσι κέρδισε η Μάρω Λύτρα με το “Η Μηχανή Του Χρόνου”. Λέτε αν κάνω εγώ video clip και βγω ξεβράκωτη να κερδίσω κι εγώ τίποτα που έχω ένα κενό στο γραφείο μου;

Κατά τ’ άλλα, ο Ψινάκης εμφανίστηκε ως Μαγγίρα κι η Μαγγίρα ως Ψινάκης, η Λαίδη Άντζυ “έφαγε” μερικά μπουκάλια στο κεφάλι (φαίνεται κάποιος απ’ το κοινό δεν την εκτιμάει), η Μάρω Λύτρα με τον Κώστα Μαρτάκη σε ένα καυτό ντουέτο (χαλβαδιάστηκαν και στο τέλος δίνοντας ένα sexy φιλί –καλά, μας έπεισαν-), η Nicky Hilton δίνει όσα κι όσα για το τομάρι του Θέμη Γεωργαντά αφού την αποκάλεσε όχι μία, αλλά δύο φορές Paris, η αισθητική άποψη των ρούχων (ειδικά της Αποστολίας Ζώης) για άλλη μια φορά τσάκιζε, ο Ρέμος είναι με ηρεμιστικά που δεν πήρε ούτε πινέζα και το γλέντι της τέταρτης απονομής κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Να σημειώσω, ότι εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη σε ένα ντουέτο με τους Reamonn στο υπέροχο "Tonight". Λοιπές live εμφανίσεις από Νίκο Μίχα, Θηρίο και Ταραξία, Φίλους για Πάντα, Γιώργο Τσαλίκη και Καλομοίρα, Κώστα Τουρνά, Ραλλία Χρηστίδου και 3 Ευχές, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νίνο, Sunrise Avenue, C-Real και Stavento, Onirama και τέλος Αντώνη Ρέμο (αλίμονο)... λείπει ο γλείφτης από εκδήλωση;).

Ένα έχω να πω... Και σ’ άλλα με υγεία...